Bye, Bye, after lunchdip

Een dipje na de lunch? Veel mensen hebben last van een lunchdip. Met onderstaande tips ben je ook na de lunch zo fris als een hoentje! Er zijn meerdere redenen waarom je een vermoeider kunt worden na de lunch. Ten eerste zorgt je biologische klok ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt tussen 14.00 en 16.00 uur. Hierdoor wordt er meer van het hormoon melatonine aangemaakt waardoor je slaperig wordt.

Lunchdip

Een after lunchdip wordt vooral veroorzaakt door energiedips. Die kun je voorkomen door een aantal voedingsstoffen te mijden. Vooral veel koolhydraten, suikers en transvetten zijn uit den boze. Die zorgen er namelijk voor dat er een piek ontstaat in de bloedsuikerspiegel. En om energiedips te voorkomen is het belangrijk om sterke pieken en diepe dalen te voorkomen en je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

 • Beweging!
  Loop even een rondje in de buitenlucht na de lunch. Dat zorgt ervoor dat de energie niet direct opgeslagen wordt, maar gebruikt wordt voor beweging. Daarnaast zorgt het voor extra zuurstof wat de verbranding bevordert!

 • Vet en eiwit
  Vet ongezond? Niet altijd! Voeg voldoende gezonde vetten en eiwitten toe aan je lunch. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel.

 • Volkoren
  Kies voor volkoren producten zoals volkoren brood en –pasta, zilvervliesrijst, quinoa, zoet aardappelen, havermout en boekweit.

 • Kleine porties
  Eet meerdere keren op een dag iets kleins. Dit voorkomt pieken en dalen. Bovendien blijft je spijsvertering zo constant in beweging.

Nationale Vitaliteitsweek
Tijdens de Nationale Vitaliteitsweek (23 tot en met 27 september) wordt er stilgestaan bij vitaliteit op de werkvloer. Voor meer informatie kijk op de website.