OVER PURA
Geschiedenis van PURA
1989
PURA Catering werd opgericht door Jos, gedreven door zijn passie voor vers en gezond eten. Wat begon onder een andere naam groeide al snel uit tot een succesvolle onderneming.
2014
In 2014 maakte PURA Catering een belangrijke stap vooruit met de verhuizing naar een groter pand. Deze uitbreiding bood ruimte om de groei van het bedrijf verder te ondersteunen.
2019
In 2019, tijdens de coronaperiode, ontstonden de concepten PURA GO en PURA Vending. Deze innovaties waren een directe reactie op de veranderende vraag naar gemakkelijk, gezond en veilig eten in een tijd van beperkende maatregelen.
Heden
Vandaag de dag zorgt PURA Catering, met een team van meer dan 180 toegewijde medewerkers, dagelijks voor verse en gezonde voeding bij bedrijven door heel Nederland. We blijven dit doen met onze drie onderscheidende concepten: de bedrijfsrestaurants, PURA GO’s en vendingautomaten. Met deze aanpak bieden we maatwerkoplossingen voor iedere organisatie, altijd met dezelfde passie voor kwaliteit en versheid.



Onze missie
onze visie
Wij streven ernaar een duurzame partner te zijn door te innoveren en verantwoorde oplossingen te ontwikkelen. Onze visie is het bevorderen van een cultuur van gezonde eetgewoonten op de werkvloer, waarin smaak, duurzaamheid en gezondheid hand in hand gaan. We willen bijdragen aan de vitaliteit van medewerkers, de vermindering van ecologische voetafdrukken en de ondersteuning van lokale gemeenschappen en leveranciers. Gezonde voeding gaat voor ons verder dan vegetarische en veganistische keuzes; we stimuleren een bewuste balans. Door gezonde keuzes te belonen en minder gezonde opties bewust te belasten, inspireren we mensen om betere keuzes te maken.
”Onze kracht ligt in onze mensen”
Eigen productiekeuken
24/7 open
Met onze 24/7 beschikbaarheid zorgen we ervoor dat je op elk moment van de dag kunt genieten van gezonde en verantwoorde maaltijden. Of het nu voor een vroege vergadering of een late snack is, wij staan altijd klaar om te leveren.
70% vegan & vega
Bij PURA Catering zetten we ons in voor een gezondere en duurzamere toekomst door maar liefst 70% van ons assortiment vega en vegan te maken. Dit biedt niet alleen een breder keuzeaanbod, maar draagt ook bij aan een lagere ecologische voetafdruk.
maatschappelijk Verantwoord
We geloven in maatschappelijk verantwoord ondernemen en nemen onze verantwoordelijkheid voor mens, milieu en maatschappij serieus. Dit komt tot uiting in onze keuzes voor duurzame ingrediënten, eerlijke productieprocessen en betrokkenheid bij lokale initiatieven.
PURA’s concepten

PURA bedrijfsrestaurants
Onze bedrijfsrestaurants bieden een gezonde en gevarieerde maaltijdbeleving, met gerechten die dagelijks vers worden bereid. Alles wordt afgestemd op de specifieke wensen van de organisatie en de behoeften van de medewerkers.

PURA GO
Met PURA GO maken we gezond eten gemakkelijk en toegankelijk. Dagverse maaltijden en snacks, perfect voor onderweg, zijn beschikbaar in een compacte en gebruiksvriendelijke grab-and-go-oplossing.

Healthy smart vending
Ons zusterbedrijf

LaVie Catering
LaVie Catering is een zelfstandig bedrijf dat onder hetzelfde dak opereert als PURA Catering en dezelfde eigenaar heeft. Waar PURA zich richt op bedrijfsrestaurants, vendingautomaten en grab-and-go-concepten, biedt LaVie Catering hoogwaardige cateringoplossingen voor evenementen en speciale gelegenheden. Beide bedrijven delen een passie voor kwaliteit, verse ingrediënten en een klantgerichte aanpak.